Üniversitemiz Fen Fakültesi tarafından “Enerji Verimliliği Haftası” dolayısıyla düzenlenen etkinlikler dizisinin dördüncüsü, “Elektrik Şebekelerinde Enerji Verimliliği” adlı etkinlik çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
Moderatörlüğünü Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Çiftci’nin yaptığı etkinlikte konuşmacı olarak, Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Kurt yer aldı. Programa Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Kıyak, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Belma Aslım, Prof. Dr. Hasan Örkcü, ana bilim dalı başkanları, öğretim elemanları, konuklar ve öğrenciler katıldı.
Elektrik güç sistemi iletiminin şimdiye kadarki inşa edilmiş en büyük ve karmaşık sistem olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erol Kurt, 1960’lı yıllarda şebekelerin bilgisayarlı kontrolüne geçildiği bilgisini verdi.
Son yıllarda, otonom özellikleri artırılmış akıllı şebeke sistemi uygulamalarında hatırı sayılır bir artış olduğunu dile getiren Prof. Dr. Erol Kurt, şunları aktardı: “Bir elektrik şebekesinde kitlesel güç üretimi ve depolamalarının elverişli kullanımı ve düşük maliyetli kullandırma ile arz-dağıtımda esneklik sağlayarak doğal afet durumunda ve siber saldırılarda azami korumanın sağlanmasının olması gerekmektedir.”
Tüm tüketiciler için optimum güç kalitesinin tesis edilmesi gerektiğini de belirten Prof. Dr. Erol Kurt, etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Program, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Fen Fakültesi 2025 Mezunlarını Coşkuyla Uğurladı
Teknoloji Fakültesi 2025 Mezunlarını Uğurladı
THE Impact Rankings 2025 Açıklandı: Gazi Üniversitesi Konumunu Koruyarak Yüzdelik Dilimini Yükseltti
Gazi Üniversitesi Vakfı Özel Ortaokulu’nda Mezuniyet Coşkusu
Rektörümüz Prof. Dr. Uğur Ünal, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ı Ziyaret Etti
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.