Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın başkanlığında Üniversitemiz akademik birimleri ile düzenlenen, “Araştırma Üniversitesi İzleme Toplantıları”nın on üçüncüsü, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile çevrim içi olarak gerçekleştirildi.
Moderatörlüğünü Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ebru Kondolot Solak’ın yaptığı toplantıya, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdal Irmak, Müdür Yardımcısı, Doç. Dr. Alpay Özer ana bilim dalı başkanları ve öğretim elemanları katıldı.
Açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Göreve başladığımızda yönetimdeki arkadaşlarımızla birlikte ve sizlerin değerli katkılarıyla hedeflerimizi belirledik. En önemli hedefimizin araştırma üniversitesi vasfımızın devam ettirilmesi olduğunu, yurt içi ve yurt dışı sıralamalarda konumumuzun güçlendirilmesi için çalışacağımızı, projeleri ile adından söz ettiren bir üniversite olacağımızı ilan ettik” dedi.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, şöyle devam etti: “İlk yılın sonunda kurumsal olarak verilerin toplanması, izlenmesi ve değerlendirilmesi süreçleri ile ilgili altyapıların kurulması konusunda çalışmaları başlattık. Şu anda altyapı kurulumlarımız başarı ile oluşturuldu. Artık her akademik birimimizin yapmış olduğu faaliyetler kayıt altındadır. Akademik birimlerimizin faaliyetleri bizzat tarafımdan takip edilmektedir. Rektör olarak ben her türlü akademik çalışmada yanınızda olacağıma söz veriyorum.”
Araştırma üniversitesi olmanın Üniversitemize olan katkılarından da söz eden Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, 2022 yılında tüm akademik personelin proje konusunda çalışma yapması beklediğini sözlerine ekledi.
Rektörümüzden sonra söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır ise Üniversitemizin araştırma üniversitesi vasfı ile ilgili bilgilendirme sunumu yaptı. YÖK’te 13 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda alınan kararları paylaşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, “Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması Programında 20 devlet üniversitesi ile 3 vakıf üniversitesi yer almıştır. Araştırma üniversiteleri performanslarına göre “A1, A2 ve A3” olmak üzere 3 performans grubu oluşturulmuştur” diye konuştu.
Programda söz alan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdal Irmak, Meslek Yüksekokulu hakkında bilgiler verdi. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında da açıklamalar yapan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdal Irmak, verdiği desteklerden ötürü Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Erdal Irmak’a, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun 2022 eylem planını verdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.