Üniversitemizden TEKNOFEST’e Rekor Katılım
26 Mart 2024 | 17:06

Dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olma özelliği taşıyan TEKNOFEST’e Üniversitemiz öğrencilerinin ilgisi her geçen yıl daha da artıyor. 2023 yılında Üniversitemizden bu etkinliğe katılan takım sayısı 195, üye sayısı ise bin 230’ken, bu yıl bu rakamlarda iki katından fazla artış kaydedildi. 2024 yılı itibariyle Üniversitemizden etkinliğe katılan takım sayısı 399’a, üye sayısı ise 2 bin 394’e ulaştı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, yönetimi devraldıkları ilk günden itibaren Gazi Üniversitesini her alanda daha da ileri götürme hedefiyle çalışmalara devam ettiklerini söyledi. Bilim ve öğrenci odaklı çalışmalara da büyük önem verdiklerini vurgulayan Prof. Dr. Musa Yıldız, hemen her alanda bu yaklaşımın karşılığını aldıklarını belirtti. Üniversitemizin TEKNOFEST’e verdiği önemin bir yansıması olarak TEKNOFEST ve Yarışmalar Koordinatörlüğünü kurduklarına değinen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, “Üniversitemiz birçok alanda ulusal ve uluslararası düzeyde yükseliş içinde. Çalışmalarımızın karşılığını almanın sevincini ve haklı gururunu yaşıyoruz. Üniversitemiz çok iyi bir yükseliş trendi yakaladı. Akademik ve idari personelimizin yanı sıra öğrencilerimizin bu motivasyonunun Üniversitemizin başarısının daha da artmasına vesile olacağına inanıyorum. Üniversitemiz öğrencilerinin TEKNOFEST’e gösterdikleri ilgi de yönetimimizin yaklaşımının bir sonucudur. Öğrencilerimize her zaman olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya, Üniversitemizin imkânlarını sunmaya devam edeceğiz. Öğrencilerimizin ve akademik kadromuzun potansiyelinin yüksek olduğunu zaten biliyoruz. Onlardan çok daha büyük başarılar bekliyoruz. TEKNOFEST Koordinatörlüğüne, etkinliğe katılacak takımlarımıza ve öğrencilerimize TEKNOFEST’e gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.”

TEKNOFEST bu yıl Adana’da gerçekleştirilecek. Geçen yıl 1 milyon yarışmacının katıldığı dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST'e, bu yıl 1 milyon 630 bin yarışmacı başvurdu.

Bu yıl Adana'da gerçekleştirilecek TEKNOFEST 2024'ün teknoloji yarışmalarına, 1 milyon 630 bin yarışmacı ve 788 bin 161 takım başvurdu. Geçen yıl TEKNOFEST'te 1 milyon yarışmacı ve 337 bin 744 takım yarışmıştı. TEKNOFEST'e; 2018'de 20 bin yarışmacı ve 4 bin 333 takım, 2019'da 50 bin yarışmacı ve 17 bin 373 takım, 2020'de 100 bin yarışmacı ve 20 bin 197 takım, 2021'de 200 bin yarışmacı ve 44 bin 912 takım, 2022'de ise 600 bin yarışmacı ve 154 bin 34 takım katılmıştı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yürütücülüğünde gerçekleştirilen TEKNOFEST'te, teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda söyleşiler ve etkinlikler gibi birçok faaliyet gerçekleştiriliyor.

Etkinlik, toplumda teknolojiye olan ilgiyi artırmayı ve Türkiye’nin teknoloji üreten ve geliştiren bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

-1 -1 -1 -1 -1
background image