Üniversitemiz 2024-2028 Dönemi Stratejik Planı Tanıtım Toplantısı Düzenlendi
18 Nisan 2024 | 16:05

Üniversitemizin 2024-2028 yıllarını kapsayan stratejik planı ve planda yer alan performans göstergeleri hakkında Üniversitemiz Strateji Geliştirme Kurulu tarafından birimlere yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonunda gerçekleştirilen toplantıya stratejik planlama ekip üyeleri, birim kalite ekipleri ve birim ar-ge ekip üyeleri katıldı.  Toplantıya çevrim içi de katılım sağlandı.

Toplantıda, stratejik planın uygulanmasının sistematik takibi amacıyla her yıl altışar aylık ve yıllık sürelerde birikimli bir şekilde izlenecek performans göstergelerine yönelik birim bazında yürütülmesi beklenen faaliyetlere ilişkin öneriler ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Bayındır yaptı. Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Üniversitemizin 2024-2028 Dönemi Stratejik Planı hazırlık çalışmalarını 2022 yılından itibaren yürüterek 19 Ekim 2023 tarihli Rektörlük Oluru ile 01 Ocak 2024 tarihi itibarıyla uygulamaya aldığını söyledi. Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Bayındır, dört aşamalı olarak hazırlanan stratejik planın her aşamasında katılımcılık esası benimsenerek sürecin tabana yayılmasının sağlandığını kaydetti. Prof. Dr. Bayındır, “Hazırlık Dönemi Çalışmaları ve Hazırlık Programı aşaması kapsamında Plan hazırlık çalışmalarının tabana yayılmasını sağlamak ve Üniversitenin tüm birimlerini stratejik planlama sürecine dahil etmek amacıyla plan çalışmalarında görev almak üzere Strateji Geliştirme Kurulu, Kurula bağlı tematik Çalışma Grupları ve Stratejik Planlama Koordinasyon Grubundan oluşan yaklaşık 90 kişilik Stratejik Yönetim Ekibi oluşturulmuştur” dedi.

“Durum Analizi”, “Geleceğe Bakış ve Farklılaşma Stratejisi”, “Geleceğe Bakış ve Farklılaşma Stratejisi”, “Strateji Geliştirme” aşamaları ve bu aşamalarda yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Ramazan Bayındır, “Her bir aşamasında Üniversitemiz çalışanlarının geniş katılımlı katkıları ile hazırlık sürecinin sahiplenilmesini desteklediğimiz stratejik planımızın uygulanmasında da tüm birimlerimiz ve personelimizin planı sahiplenmesi büyük önem taşımaktadır.” diye konuştu.

Bu toplantının amacının 2024-2028 Dönemi Stratejik Planımızda yer alan amaç, hedef ve performans göstergelerine ilişkin personelimizin farkındalığını artırmak ve planın uygulanması sürecinde birimlerden beklenenleri ortaya koymaktır.” Olduğunu ifade eden Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Bayındır, stratejik planların başarıya ulaşmasında üst yönetimin liderliği kadar tabana yayılmasının ve kurum personeli tarafından sahiplenilmesinin önemli bir etkiye sahip olduğunu vurguladı. Bu doğrultuda Birim Stratejik Planlarının Üniversitemiz Stratejik Planını referans alarak hazırlanmış olmasının sürece büyük katkı sağlayacağına değinen Prof. Dr. Ramazan Bayındır, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “Üniversitemiz Stratejik Planının hazırlanmasından sonra uygulamaya konması için ortaya koyacağınız tüm çaba ve emekler için şükranlarımı sunuyor, toplantıya katılımınız için teşekkür ediyorum.”

Rektör Vekili Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın konuşmasının ardından sunuma geçildi. Öğr. Gör. Dr. Zeynep Bumin Süzen,2024-2028 Dönemi Stratejik Planı ve bu plana yönelik birimlerin neler yapması gerektiği konusunda bilgi verdi.

strateji-1 strateji-1 strateji-1
background image