YÖK Bilim Kafe etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz ve LÖSEV iş birliğiyle “Sağlıklı Yaş Alma” konulu panel düzenlendi. LÖSEV’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen panel, Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Elbasan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Boşnak Güçlü ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Diyetetik Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Yassıbaş katıldı. YÖK Basın Müşaviri Çiğdem Savaşçıoğlu’nun da yer aldığı etkinliğe, sağlıklı yaşamaya önem veren vatandaşlarımız da yoğun ilgi gösterdi.
Etkinliğin açılış konuşmasını Prof. Dr. Bülent Elbasan yaptı. Prof. Dr. Elbasan, YÖK Bilim Kafe etkinliklerinin Yükseköğretim Kurulunun koordinasyonunda, 27-28 Haziran tarihlerinde Türkiye’nin 81 ilindeki 150’ye yakın üniversitede eş zamanlı olarak düzenlendiğini söyledi. Gazi Üniversitesi bünyesinde toplumsal katkı bağlamında bu tür etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade eden Prof. Dr. Bülent Elbasan, YÖK Bilim Kafe etkinliklerinin halkla, bilimi buluşturma bakımından önemli olduğunu dile getirdi. Kliniklerden ve dersliklerden çıkıp halkla buluşma imkânı elde ettiklerini ifade eden Dekan Prof. Dr. Bülent Elbasan, etkinliklerin devam etmesi temennisiyle konuşmasını tamamladı.
Programda; Prof. Dr. Meral Boşnak Güçlü, "Sağlıklı Yaşam ve Ruhsal Sağlık için Fiziksel Aktivite ve Egzersiz Alışkanlığın Evrenselleşmesi" konulu bir sunum yaptı. Konunun evrenselleşmesinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Meral Boşnak Güçlü, her bir ilerlemenin basamak olarak kabul edilmesi gerektiğini dile getirdi. Dünya Sağlık Örgütünün raporu doğrultusunda fiziksel inaktivite hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Meral Boşnak Güçlü, fiziksel inaktivite konusunun her geçen gün önem kazandığını anlattı.
Doç. Dr. Emine Yassıbaş ise "Sağlıklı Beslenmenin Temel İlkeleri" konusunda bilgi verdi. Doç. Dr. Emine Yassıbaş, sunumunda bir bireyin, bebeğin, çocuğun sağlıklı olarak büyüyüp, gelişebilmesi, sağlığını koruması ve devam ettirebilmesi, sağlıklı olarak yaş alabilmesi aynı anda da yaşam kalitesinin yüksek tutulabilmesi için pek çok faktörün birlikteliğinin gerektiğini söyledi. Doç. Dr. Emine Yassıbaş, genetik altyapımızda olduğu gibi bu faktörlerin pek çoğunun değiştirilemediğini belirterek, beslenme faktörünün ise değiştirilebilir olduğunun üzerinde durdu.
Sunumların ardından etkinlik soru cevap kısmıyla devam etti. Konuklar sağlıklı beslenme, diyet, fiziksel aktiviteler gibi konularda merak ettiklerini konunun uzmanlarına sorma imkânı elde ettiler.
Etkinliğin sonunda Prof. Dr. Bülent Elbasan, Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak sağlıklı yaşam konusunda konuklara her zaman destek olmaya hazır olduklarını söyledi.
Program; LÖSEV tarafından Prof. Dr. Bülent Elbasan, Prof. Dr. Meral Boşnak Güçlü ve Doç. Dr. Emine Yassıbaş’a teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.